Najlepsze na świecie bezglutenowe ciasteczka owsiane! Najchętniej całą porcję zjadłabym sama;) Tylko ja, ciasteczka, kawa, cisza i spokój. Zróbcie chociaż porcję a nie pożałujecie!
- 250 g płatków owsianych bg
- 80 g oleju
- 40 g ksylitolu
- 4 łyżki mleka roślinnego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 łyżeczka pdp
- możecie dołożyć ulubione orzechy, rodzynki lub czekoladę
Płatki zmieliłam niezbyt dokładnie, wymieszałam z proszkiem do pieczenia i wanilią. W drugiej misce wymieszałam jajko, mleko, olej i ksylitol, dodałam do suchych składników. Wymieszałam dokładnie, ulepiłam kulki wielkości orzecha włoskiego, układałam na papierze do pieczenia. Rozpłaszczyłam dnem od kubka na ok 1cm. piekłam ok 18-20 min w 170st.
🍪🍪🍪Prawda, że prosty przepis? Pieczecie ze mną?🍪🍪🍪
4 komentarze
Ania
3 grudnia 2023 at 22:42Czym można tu zastąpić jajko😔
Marzena
4 grudnia 2023 at 11:42Możesz spróbować dodać 1/2 banana i łyżkę mleka więcej.
ElKa
26 maja 2024 at 19:52Czy wkladac ciastka do nagrzanego piekarnika czy zimnego?
Marzena
27 maja 2024 at 22:55Wszystkie ciasta i ciasteczka piecze się w nagrzanym piekarniku 🙂