Macie ochotę na przepis na bezglutenowy chlebek bananowy. Najprostsze na świecie ciasto. U mnie zawsze wychodzi. Zawsze pyszne! Błyskawiczne w przygotowaniu, bo jego zrobienie zajmuje tyle ile nagrzanie piekarnika. Koniecznie wypróbujcie mój przepis!
- 3 dojrzałe banany
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju
- 150 g ryżowej
- 50 g kukurydzianej
- 1 łyżeczka sody
Banany zblendowałam na płynna masę, możecie pognieść widelcem, dodałam jajko, olej i wymieszałam. Do miski wsypałam mąkę i sodę, dodałam masę bananową i porządnie wymieszałam. Ciasto przełożyłam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 35-40 minut w 180st.
Jeśli chcecie zrobić wersję dwukolorową do połowy ciasta dodajcie czubatą łyżkę kakao/karobu i dwie łyżki mleka/wody.
To jak? Skusicie się na kawałeczek?
Brak komentarzy