Menu
Na słodko

Bezglutenowe ciastka owsiane

Najlepsze na świecie bezglutenowe ciasteczka owsiane! Najchętniej całą porcję zjadłabym sama;) Tylko ja, ciasteczka, kawa, cisza i spokój. Zróbcie chociaż porcję a nie pożałujecie!

  • 250 g płatków owsianych bg
  • 80 g oleju
  • 40 g ksylitolu
  • 4 łyżki mleka roślinnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 łyżeczka pdp
  • możecie dołożyć ulubione orzechy, rodzynki lub czekoladę

Płatki zmieliłam niezbyt dokładnie, wymieszałam z proszkiem do pieczenia i wanilią. W drugiej misce wymieszałam jajko, mleko, olej i ksylitol, dodałam do suchych składników. Wymieszałam dokładnie, ulepiłam kulki wielkości orzecha włoskiego, układałam na papierze do pieczenia. Rozpłaszczyłam dnem od kubka na ok 1cm. piekłam ok 18-20 min w 170st.

🍪🍪🍪Prawda, że prosty przepis? Pieczecie ze mną?🍪🍪🍪

4 komentarze

  • Ania
    3 grudnia 2023 at 22:42

    Czym można tu zastąpić jajko😔

    Reply
    • Marzena
      4 grudnia 2023 at 11:42

      Możesz spróbować dodać 1/2 banana i łyżkę mleka więcej.

      Reply
  • ElKa
    26 maja 2024 at 19:52

    Czy wkladac ciastka do nagrzanego piekarnika czy zimnego?

    Reply
    • Marzena
      27 maja 2024 at 22:55

      Wszystkie ciasta i ciasteczka piecze się w nagrzanym piekarniku 🙂

      Reply

Zostaw komentarz