Menu
Na słodko / Na słono

Bezglutenowe placki z cukinią

Zapraszam po przepis na błyskawiczne bezglutenowe placki z cukinią. Idealne na śniadanie, do obiadu, na przekąskę i na wynos. Cukinia nie jest tu dominująca więc nie musicie obawiać się jej wyczuwalnego smaku.

  • 110 mąki gryczanej
  • 110 mąki ryżowej
  • pół małej cukinii
  • ok. 300 ml mleka roślinnego/wody
  • 1 jajko
  • łyżka słodzidła lub szczypta soli (w zależności od tego jakie placuszki chcecie)

Cukinię starłam na tarce o małych oczkach. Do mąki dodałam mleko i jajko, wymieszałam dokładnie po czym dodałam startą cukinię. Ciasto odstawiłam na 5 min po czym smażyłam placuszki na rozgrzanej patelni.

Brak komentarzy

    Zostaw komentarz